Miljöpartiet

Ett av partierna som ställer upp i valet är Miljöpartiet, de är med i den rödgröna "sidan". Där finns också Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, det betyder att de tre partierna samarbetar med varandra. Deras partisymbol ser ut så här:
Miljöpartiets ledare är:
Peter Eriksson och Maria Wetterstrand
Partiet har många saker det vill ändra på och ta in i landet. Några av dem är de här:
  • Bättre klimat och då ska alla ska hjälpa till. Man ska åka mer kollektivtrafik, t.ex. buss och tåg istället för åka bil.
  • Ingen ska diskrimineras.
  • Godare mat på t.ex. på skolor. Det ska vara mindre tillsatser i maten. Mer närodlat.
  • Mer vindkraftverk, och då ska dem användas också!
  • Föräldrar ska få vara hemma längre med sina barn när de är små.
  • Mer jämställdhet.
Mycket av de Miljöpartiet tycker håller jag med om. För jag vill att vi ska få ett bättre klimat, för om vi fortsätter med att t.ex. kör bil överallt försämras klimat mer. Tillslut kommer vi inte kunna bo kvar här i Sverige för vi förstört klimatet. Det kanske inte händer när vi lever men det kommer förmodligen hända när våra barn eller barnbarn lever. Hur kul kommer det bli för dom då? Kämpa för livet bara för att vi inte tog tag i klimatproblemet tidigare. Så jag tycker vi ska börja tänka klimatsmart nu och börja se till att vi inte gör problemet värre.
Jag håller också med om jämställdheten, för det finns arbetsplatser där kvinnorna inte får lika hög lön som männen fast de kanske gör ett bättre jobb. Det tycker jag är orättvist.
Det där med att de vill fixa bättre mat med mindre tillsatser är också bra, för tänk om alla barn på skolorna och de äldre på ålderdomshemmen ska äta mat som bara blivit värmd i en mikrovågsugn och körd flera hundra mil. Då är det säkert bättre och godare med mat som blivit tillagad på plats. Eller hur? Och det är miljövänligare, det tycker i alla fall jag :)
Att ingen ska diskrimineras är bra, för alla ska väl få vara som dem vill utan att någon mobbar eller skadar dem. De är väl väldigt dumt att någon kanske slår ner en bara för man inte ser ut som alla andra, det är knappt någon som vågar se annorlunda ut längre. Alla ska t.ex. ha likadana frisyrer, kläder och mobiler. Hur fult är inte de? När alla ser likadana ut. Nej, jag tycker att man ska vara annorlunda :D
/Felicia ;)
Fakta från: www.mp.se

Kommentarer
Postat av: Emilia

håller med, bra med maten;)! mycket och bra skrivet:)<3

2010-09-09 @ 11:27:06
URL: http://eemiliamoberg.blogg.se/
Postat av: Louise

Yes, annorlunda är bra=D Bra skrivet, håller med!

2010-09-10 @ 10:51:52
URL: http://valetiar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0