TV4:s "Utfrågningen"

På TV4 visade igår och i tisdags "Utfrågningen", där frågade 2 programledare ut det olika partierna. I tisdags var det den blå "sidan" som frågades ut, och igår var det den rödgröna "sidan".
När de blå skulle frågas ut så var stämningen inte så bra. Folkpartiets ledare Jan Björklund tyckte att programledarna anklagade hans parti för att vara främlingsfientliga, att de inte tycker om invandrare m.m. Han sa: " Nu går du väldigt långt i dina anklagelser" och pekade ilsket på programledaren. Efteråt sågade Jan programledarna.
Göran Hägglund (Kristdemokraterna) tyckte också programledarna ställde konstiga frågor, han tyckte de gav en skev bild av verkligheten som de hela tiden fick rätta. Han tyckte också att programledarna var partiska, att de tycker bättre om den andra sidan.
Jan och Göran hoppades att de skulle vara lika hårda mot de rödgröna.
Men när de rödgröna skulle frågas ut så gick allt väldigt bra. Alla var lugna och glada, partiledarna samarbetade bra tillsammans. Mona Sahlin (Socialdemokraterna) var helt klart ledaren, men de samarbetade bra. Det först Mona sa var: "Vi kan, vi vill, vi vet hur man gör". Hela utfrågningen gick väldigt lugnt, till de sista minuterna. För då när programledaren skulle tacka för det som tittat m.m. avbryter Lars Ohly (Vänsterpartiet). Han säger att han bara vill säga en sak, men blir avbruten. Men senare kommer det fram att han ville fria till sin sambo! Och hon säger ja :)
  • Jag tycker de blåas utfrågning var rörig, de hade dålig stämning och var sura mest hela tiden. Att statsministern Fredrik Reinfeldt (Moderaterna) inte ville kommentera Jans utbrott tycker jag betyder att de inte är så "tighta". Han sa när de frågade vad han tyckte om Jans uppförande sa han att de fick de ta med Jan själv. Allt verkade rörigt och de samarbetade dåligt. Men när de rödgröna skulle frågas var det mycket bättre samarbete och det var trevligare. Monas lilla motto eller vad man kan kalla det var skitbra och jag tror det påverkade människorna som såg det på tv:n. Ledarna var glada och Lars lilla frieri var bara konstigt men ändå härligt :) Man håller ju mer koll på den rödgröna "sidan" nu efter hans frieri. Fast jag tror inte de påverkar röstningen.
/ Felicia :)
fakta från: http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/,
http://www.tv4play.se/1.936603?q=utfrågningen&x=8&y=11&type=VIDEOS&allPages=TRUE

Kommentarer
Postat av: Kim Hedqvist

När människor är osäkra, i det här fallet på vilket parti de ska rösta på, tror jag att det är lätt att andra saker påverkar deras åsikt. Det där frieriet kan säkert vinna några röster åt Vänsterpartiet, även om det kanske inte var meningen. Det är samma sak i t.ex TV-tävlingar med kändisar, den som får röster är den som är populärast, inte den som presterar bäst, det händer inte jämt, med det har hänt ibland. Hoppas att hela Sveriges befolkning röstar enligt sin egen politiska åsikt, vilket de flesta antagligen gör.

2010-09-16 @ 13:22:51
URL: http://kimomvaletskoluppgift.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0